www.lechia.net - Strona Główna

PGE Arena Gdańsk

Dyskusja na temat przygotowań do Euro 2012

Re: Baltic Arena

Postprzez Bicek_Orun » Śr, 2 wrz 2009, 20:09

Czyli reasumując ... proponujesz pomarańczowo-czarną Lechię Gdańsk i zajebisty trawniczek przed obiektem ?

Z tego co widzę licznik postów jest wyłączony :roll:

" Świecie ogarnij się ... "
Bicek_Orun

Postprzez espenkruger » Śr, 2 wrz 2009, 21:19

Projektantom podobają się krzesełka żółto-czerwone, bo kojarzą się z bursztynem. Kibice chcą biało-zielonych, bo to kolory Lechii.

Afera zaczęła się, gdy budująca stadion w imieniu miasta spółka Bieg2012 zaprosiła do swojej siedziby internautów z forum Skyscrapercity.com. Podczas spotkania zdradzono kolorystykę krzesełek - przy płycie jest jasno-żółty, stopniowo zmieniający się w pomarańczowy, by w górnych częściach trybun stać się bordowy. Zaraz pojawiły się komentarze oburzonych kibiców z internetowego forum Lechii. Wcześniej temat krzesełek pojawił się tylko raz - gdy miasto w maju zeszłego roku ogłosiło wyniki ankiety wśród mieszkańców. Najwięcej zwolenników miały barwy biało-zielone. Dla kibiców barwy proponowane przez inwestora są trudne do zaakceptowania. To kolory ligowych rywali - Jagiellonii Białystok i Korony Kielce. Czarę goryczy przelała internetowa wypowiedź rzecznika Biegu Michała Kruszyńskiego: "...jak można zamontować biało-zielone krzesełka na obiekcie który ma imitować bursztyn? Przypomnę też, że stadion nie jest stadionem Lechii...".

W środę rzecznik Biegu uspokajał. - Zarzuty o tym, że stadion odcina się od Lechii są absurdalne. Na stadionie będzie muzeum sportu, którego przecież znaczna część ekspozycji poświęcona będzie temu klubowi, będzie też pub dla fanów i sklep dla kibiców. Chcemy także rozmawiać z kibicami Lechii o tym, co jeszcze można by zrobić, by podczas meczów Lechii na gdańskim stadionie barwy klubu były dobrze wyeksponowane - mówił Kruszyński. Termin spotkania został już ustalony - 10 września z inwestorem spotkają się członkowie reprezentującego kibiców stowarzyszenia Lwy Północy.

Kruszyński obstaje jednak przy swoim: - W projekcie stadionu zaplanowano krzesełka w sześciu różnych odcieniach koloru bursztynowego. Krzesełka w takim kolorze zostały wybrane przez projektantów, bo najlepiej komponują się z bursztynowym dachem obiektu. Generalny wykonawca prowadzi już rozmowy z wykonawcami krzesełek i przygotowuje się do ich zamówienia. Dlatego temat koloru jest dla nas zamknięty. A co do dyskusji o barwach klubowych - biało-zielone krzesełka byłyby złym pomysłem. Te kolory źle komponowałyby się z bursztynowym dachem, poza tym podczas meczów i tak byłyby niewidoczne, bo zasłonięte przez kibiców.

- Skoro krzesełka będą niewidoczne, dlaczego tak się upierają przy ich kolorystyce - mówi Marcin Jadwiszczok, rzecznik prasowy Lwów Północy. - Jesteśmy otwarci na kompromis, odcieni zieleni jest wiele, a drugi kolor Lechii - czyli biały jest przecież neutralny.

Sprawą krzesełek zajął się w środę sam premier RP - Donald Tusk - prywatnie zagorzały kibic Lechii. Napisał list do prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza. Oczywiście poparł kibiców. Sam Adamowicz zastrzega, że sprawa jest otwarta. - Będziemy teraz wszystko analizować, i podejmiemy decyzję. Na dzisiaj mogę powiedzieć, że na pewno nie będą to barwy żółto-niebieskie - mówi "Gazecie" prezydent Gdańska.

Premier Tusk napisał do prezydenta Adamowicza: "Z niepokojem przyjąłem informację o planach dotyczących kolorystyki krzesełek na tym obiekcie. Miasto Gdańsk oraz reprezentujący je inwestor powinni zrobić wszystko, by kibice czuli się w Letnicy jak w domu, by nowy obiekt stał się nowym domem Lechii."

źródło wybiórcza.pl
3:0 I LECHIA ŻEGNA FRAJERA

Nie pytaj co Gdańsk może zrobić dla Ciebie, tylko co TY możesz zrobić dla Gdańska

Galeria zdjęć Metropolii Gdańskiej
Norweski - tłumaczenia

Inwestycje w Gdańsku - wszystko o inwestycjach
espenkruger

Postprzez ma7ias » Śr, 2 wrz 2009, 21:34

Szczerze powiem że z początku nie wierzyłem że mamy szanse wywalczyć Biało-Zielony kolor, ale teraz nasze szanse wzrastają. Ciekawe czym Bieg nazywa "innymi elementami na stadionie" które miałyby być w barwach Lechii. Toalety, ten pub czy co.
ma7ias

Postprzez espenkruger » Śr, 2 wrz 2009, 21:37

Zieleń trawy, śniegu biel,
To są barwy Lechii mej.
Pokochałem barwy te,
Za nie oddam życie swe.

trawa na stadionie chyba na pewno będzie zielona, o ile ją Kruszyński jej nie przemaluje :lol:

pytam się swoich znajomych o zdanie nt "czy biało - zielone krzesełka pasują czy nie na BA" wszystkie odpowiedzi można podsumować jednym zdaniem to jest stadion budowany dla Lechii więc biało - zielone

Nie pytaj co Gdańsk może zrobić dla Ciebie, tylko co TY możesz zrobić dla Gdańska

Norweski - tłumaczenia

espenkruger

Postprzez marcin_starówka » Cz, 3 wrz 2009, 15:35

Bicek_Orun napisał(a):Czyli reasumując ... proponujesz pomarańczowo-czarną Lechię Gdańsk i zajebisty trawniczek przed obiektem ?

Z tego co widzę licznik postów jest wyłączony :roll:

" Świecie ogarnij się ... "

Nie chcę nabijać sobie postów :lol: tylko leży mi na sercu Lechia Gdańsk...
Ja mówię tylko z wariantem pesymistycznym jak będą te krzesełka w kolorach bursztynu (oby Lwy zadziałały) to niech będzie napis na prostej LECHIA GDAŃSK :!:
A jak ten stadion nie będzie dla Lechii tz. jak wydupczą klub BKS LECHIA GDAŃSK, KIBICÓW z tej całej inwestycji to co na Traugutta jest źle to jest nasz dom, można postawić trybuny za zegarem tak do leśnej zawsze parę tysi więcej a klatkę przesunie się do krytej i tak samo trybuny w górę(tam chyba kiedyś była trybuna kamienna?) i się uzyska z 20 tyś miejsc.
A idąc moim wpisem pesymistycznym to jak tym debilom chcę się kłamać kibicom opowiadać o cudach że tu będzie stadion Lechii itp. To ten stadion niech po tym nieszczęsnym Euro stoi i niszczeje aby pokazać głupotę ludzi którzy rządzą i podejmują ważne decyzję.
Mimo mojego wpisu chcę aby stadion BA miał krzesełka BIAŁO-ZIELONE i był stadionem drużyny Lechii Gdańsk
LECHIA TO DUMA BANDA ANTYKOMUNA!!!
http://www.youtube.com/watch?v=mDU1iNPmqno
marcin_starówka

Postprzez KWTW » Cz, 3 wrz 2009, 18:41

My nie musimy tam grać to oni powinni robić warunki dla Lechii a nie my walczyć o to bo w końcu jak BA ma zarabiać na sobie ? koncertów z prawdziwego zdarzenia może być w ciągu roku 1/2 ( jeżeli o niego powalczymy bo wiadomo ze Warszawa czy Chorzów są lepszymi miejsami do organizowania takich koncertów ). Jeżeli chodzi o sport to wątpię jaka dyscyplina jak nie Piłka nożna będzie mogła zebrać tyle ludzi co dwa tygodni.

A wiadomo że miasto nie pozwoli sobie żeby stadion po euro nikt nie odwiedzał, tak więc zobaczymy liczę że na czas euro zostanie taki projekt krzesełek jak został zrobiony a po euro będą Biało Zielone.

Ale jak to będzie naprawdę przekonamy się za parę miesięcy.

Trzeba walczyć o swoje !
KWTW

Postprzez Lechista_LEVY » Cz, 3 wrz 2009, 19:16

KWTW napisał(a):liczę że na czas euro zostanie taki projekt krzesełek jak został zrobiony a po euro będą Biało Zielone.

to było by chyba najlepsze rozwiązanie, ale wątpię że BIEG 2012 na to pójdzie... za duże koszta
Biało - Zielony, Starogard Biało -Zielony!!!

Chojnice & Starogard !

Lechii fanatycy z kociewia stolicy!!
Lechista_LEVY

Postprzez marcin_starówka » Cz, 3 wrz 2009, 19:20

Zawsze można zakleić te kolorki każdy kibic by kupił powiedźmy za 1 zł vlepkę na krzesełko i naklei na krzesełko zależy gdzie będzie siedział powiedźmy dół zielony środek biały góra zielony
LECHIA TO DUMA BANDA ANTYKOMUNA!!!
http://www.youtube.com/watch?v=mDU1iNPmqno
marcin_starówka

Postprzez Obserwator93 » Cz, 3 wrz 2009, 19:51

KWTW napisał(a):My nie musimy tam grać to oni powinni robić warunki dla Lechii a nie my walczyć o to bo w końcu jak BA ma zarabiać na sobie ?

Jeżeli rzeczywiście BA miałaby zarabiać na sobie, to Lechia musiałaby płacić duże pieniądze za możliwość rozgrywania tam swoich meczów(co wiązałoby się z dużymi cenami biletów/karnetów), chyba, że doszliby do porozumienia z miastem, a wtedy to oni stawiają warunki, bo wiadomo, że za darmo nic nie ma.
Przymorze w Biało-Zielonym Kolorze
Obserwator93

Postprzez espenkruger » Cz, 3 wrz 2009, 20:21

Kłótnia o kolor krzesełek na budowanym obecnie stadionie w Letnicy to tylko z pozoru dyskusja o estetyce. W rzeczywistości chodzi o tożsamość nowego obiektu i to, czy ma być postrzegany jako twierdza Lechii, czy jako "obiekt wielofunkcyjny" - pisze Michał Tusk, "Gazeta Wyborcza"

W czwartek ujawniliśmy plany inwestora budującego stadion w imieniu miasta, czyli spółki Bieg2012, która chce, by kolory krzesełek w Letnicy były odcieniami "bursztynowego" - czyli w praktyce żółto-pomarańczowo-czerwone. Na podstawie tych informacji przygotowaliśmy dwie wizualizacje - pierwszą z trybunami biało-zielonymi, drugą właśnie "bursztynowymi". Po naszym tekście Bieg2012 wydał w internecie komunikat, w którym prezentuje "jak naprawdę wyglądać będą krzesełka na stadionie". Jak? czytelnicy mogą zobaczyć sami obok tekstu.

Ja pokusiłem się o przejrzenie oryginalnych wizualizacji stadionu. Na wszystkich trybuny są po prostu białe. Dlatego ich zmiana bardzo dziwi. Zarówno inwestor, jak i miasto, wiedzieli dobrze, że kolor krzesełek to temat bardzo istotny dla tysięcy przyszłych użytkowników stadionu.

Całemu zamieszaniu towarzyszą stwierdzenia pracowników Biegu2012, że nowy stadion "nie będzie stadionem Lechii". Będzie po prostu miejscem, gdzie rozgrywa ona swoje mecze. Domyślam się, że inwestor (który pewnie po zakończeniu budowy stanie się operatorem) chce zrobić wszystko, by stadion nie kojarzył się zanadto z Lechią i jej kibicami. Po prostu - taki obiekt dla każdego - czasem zagra Lechia, czasem będzie konferencja, czasem targi ślub i wesele.

Niestety, uważam, że to nic innego jak zaklinanie rzeczywistości. Każdy stadion piłkarski, budowany jako miejski (nie jako narodowy, jak np. w Warszawie) w Europie od początku procesu projektowania ma jako główny cel bycie domem dla lokalnego klubu piłkarskiego. I zawsze ma to odzwierciedlenie w kolorystyce trybun, nawet jeśli nazwa jest wykupiona przez prywatną firmę. Wyjątkami potwierdzającymi regułę są stadiony wspólne dla dwóch drużyn z tego samego miasta - np. San Siro w Mediolanie, czy Allianz Arena w Monachium. Dlaczego? Dlatego że w całej Europie (a najpewniej i na świecie), barwy, historia i symbolika klubu piłkarskiego są rzeczami świętymi, nie wymienialnymi na pieniądze czy architektoniczne walory.

Nie zapominajmy, że wbrew twierdzeniom Biegu2012 nowy stadion ma być stadionem Lechii. Jego budowa jest kontynuacją zarzuconych planów rozbudowy obiektu przy ul. Traugutta. Kwestie własności nie mają tu żadnego znaczenia. To kibice Lechii będą głównymi klientami stadionu.

Być może z punktu widzenia Biegu2012 piłka nożna to tylko dodatek do różnych "funkcji komercyjnych". Wtedy pójdźmy za ciosem - niech Lechia zostanie na Traugutta. A władzami miasta i Biegiem2012 zajmie się prokurator za zbudowanie kosztem pół miliarda publicznych złotówek najbardziej absurdalnego stadionu na świecie. No ale bardzo ładnego.

-------------------------------

Rozmowa z Pawłem Adamowiczem, prezydentem Gdańska
Mikołaj Chrzan: Przedstawiciele BIEG 2012 twierdzą, że decyzja już zapadła i krzesełka na Baltic Arenie będą miały kolory od żółtego do bordowego. Kibice biało-zielonej Lechii Gdańsk, która ma tam rozgrywać swoje mecze, są oburzeni.

Paweł Adamowicz: Ostateczna decyzja o kolorze krzesełek jeszcze nie zapadła. Generalny wykonawca przewiduje ich montaż dopiero pod koniec roku, a to sprawia, że na razie możemy spokojnie rozmawiać o tym, jak powinny wyglądać.

No właśnie: jak powinny wyglądać?

- Kolorystyka krzesełek, choć może brzmi to dla niektórych jako drobny szczegół, jest bardzo istotnym zagadnieniem. Z jednej strony, ważna jest opinia kibiców przywiązanych do barw swojej drużyny. Z drugiej strony, ważna jest estetyka, to, jak kolor trybun będzie się komponował z bursztynowym dachem stadionu. Pamiętajmy, że gdański stadion - właśnie przez nawiązanie do bryły bursztynu - był uznany za najpiękniejszą z nowo budowanych aren piłkarskich.

A jakie jest pana zdanie?

- Jeszcze nie podjąłem decyzji w tej sprawie. Będą spotkania z kibicami Lechii, na pewno spotkam się też z panem Wojciechem Grabianowskiem, szefem zespołu architektów, którzy projektowali nasz stadion i będę z nim na temat koloru krzesełek rozmawiał. Przyznaję też, że już teraz znam opinie ekspertów, które wskazują, że jeśli stadion nie jest wypełniony, to niektóre kolory krzeseł "potęgują" niezajęte miejsce, a inne "minimializują" tę wolną przestrzeń.

Kiedy zapadnie decyzja?

- Myślę, że na koniec września. A najbliższe tygodnie możemy poświęcić właśnie na debatę na ten temat. To dobrze, że "Gazeta" nagłośniła ten temat. Ale by rozmowa miała sens, musimy dokładnie widzieć, o czym mówimy. Poprosiłem spółkę BIEG 2012 o przygotowanie profesjonalnych wizualizacji, na których przedstawione będą różne warianty kolorów krzesełek, w połączeniu z całą konstrukcją stadionu. Pojawią się wkrótce na stronie internetowej spółki, a także na miejskiej stronie http://www.gdansk.pl. Gorąco zachęcam, by przed zajęciem głosu, spojrzeć na te projekty. Naszą debatę zakończymy być może jakąś formą głosowania: ankietą w internecie albo telefonicznym sondażem wśród gdańszczan.

źródło wybiórcza.pl

-- mniej niż minutę temu --

pokolorowałem krzesełka w taki sam sposób jak oficjalna wersja BIEGu oczywiście zamieniłem na zielony

Obrazek

nie umieszczałem herbu Lechii czy Gdańska ze względu na brak możliwości ułożenia tych symboli z krzesełek

nie umieściłem nazwy Lechia czy Lechia Gdańsk gdyż nazwy nie umieściłbym po równo w sektorach nazwa by była nierónomierna
Ostatnio edytowano Pt, 11 wrz 2009, 21:31 przez espenkruger, łącznie edytowano 1 raz

Norweski - tłumaczenia

espenkruger

Postprzez LGTCZ » N, 6 wrz 2009, 15:27

Obserwator93 napisał(a):
KWTW napisał(a):My nie musimy tam grać to oni powinni robić warunki dla Lechii a nie my walczyć o to bo w końcu jak BA ma zarabiać na sobie ?

Jeżeli rzeczywiście BA miałaby zarabiać na sobie, to Lechia musiałaby płacić duże pieniądze za możliwość rozgrywania tam swoich meczów(co wiązałoby się z dużymi cenami biletów/karnetów), chyba, że doszliby do porozumienia z miastem, a wtedy to oni stawiają warunki, bo wiadomo, że za darmo nic nie ma.

Z tego co wiem sponsor który przejmie nazwę ma pokryć koszty utrzymania.
"Wierność Jest Istotą Honoru"
LGTCZ

Postprzez LG Fan » N, 6 wrz 2009, 15:42

LGTCZ napisał(a):Z tego co wiem sponsor który przejmie nazwę ma pokryć koszty utrzymania.

nie sponsor wykupi sobie możliwość nazwania stadionu,powiedzmy Lotos Arena choć wolałbym LG Arena
i będzie to określany koszt ale nie na utrzymanie a na spłatę kredytów a właściwie dla miasta /Allianz płaci Bayernowi 6 mln euro za to, że widnieje w nazwie stadionu w Monachium/.Utrzymanie będzie w gestii użytkownika czyli Lechii i miasta Gdańska które będzie też tu organizować inne imprezy niż mecze.
Biało-Zielony Wrzeszcz
LG Fan

Postprzez espenkruger » Cz, 10 wrz 2009, 23:11

źródło wybiórcza.pl

-------------------

Kibice Lechii Gdańsk, skupieni w stowarzyszeniu Lwy Północy spotkali się w czwartek z pracownikami spółki BIEG 2012. Temat: kolor krzesełek na stadionie w Letnicy

Spotkanie rozpoczęło się o godz. 16, w kontenerowym "biurowcu" spółki BIEG 2012, tuż przy placu budowy stadionu. Brało w nim udział kilkunastu kibiców ze stowarzyszenia Lwy Północy i pracowników komunalnej spółki, która odpowiada za budowę stadionu piłkarskiego w Letnicy.

Spotkanie miało charakter roboczy, było zamknięte dla dziennikarzy. Główny temat: kolor krzesełek na nowym stadionie.

Przypomnijmy, od początku września - m.in. na łamach "Gazety" - trwa gorąca dyskusja wywołana szczegółowym projektem stadionu, z którego wynika, że krzesełka mają mieć kolory "bursztynowe": żółte, pomarańczowe, czerwone i bordowe. To wywołało oburzenie kibiców Lechii Gdańsk, bo oznaczałoby, że stadion, na którym mecze ma rozgrywać gdańska drużyna, będzie przypominał barwy... Korony Kielce lub Jagiellonii Białystok.

- Na to nie będzie zgody - mówił przed spotkaniem Marcin Jadwiszczok, rzecznik stowarzyszenia Lwy Północy. - Naszym celem są krzesełka w kolorach klubu, czyli biało-zielone. To Lechia będzie głównym użytkownikiem stadionu. Nie możemy zapominać o tradycji.

- Sam od lat jestem kibicem Lechii. Ale zależy mi, żeby zbudować piękny stadion, taki, którego inni kibice będą nam zazdrościli. Zaproponowane przez nas kolory to nie przypadek, one komponują się z bursztynowym dachem. Zwykłe, biało-zielone krzesełka zniweczą zamysł projektantów - przekonywał Ryszard Trykosko, prezes BIEG 2012.

Ale obie strony zapewniały, że zależy im na osiągnięciu kompromisu. I rzeczywiście - po spotkaniu wiele wskazuje na to, że taki kompromis może zostać osiągnięty.

- Jest możliwa zmiana kolorów tak, żeby różnobarwne kolory krzesełek były bardziej zbliżone do zielonego. W końcu istnieje także zielony bursztyn - mówił Trykosko.

- Również zdajemy sobie sprawę, że jest wiele odcieni zielonego, kompromis jest możliwy - dodawał Jadwiszczok. - Uzgodnienia po spotkaniu są takie, że projektanci przygotują nowe wersję projektu krzesełek, która ma wychodzić naprzeciw naszym oczekiwaniom. To krok w dobrą stronę, choć za wcześnie, by mówić, że sprawa jest bliska rozwiązania.

- Cieszymy się ze spotkania z kibicami. Przedstawione przez nich koncepcje przekażemy projektantom z firmy RKW, aby mogli poszukać kolorystycznego kompromisu, jaki - mam nadzieję wspólnie z kibicami - przedstawimy prezydentowi Gdańska - podsumował Michał Kruszyński, rzecznik BIEG 2012.

Nową koncepcję powinniśmy poznać do 22 września.

Norweski - tłumaczenia

espenkruger

Postprzez LGTCZ » N, 13 wrz 2009, 12:37

LG Fan napisał(a):
LGTCZ napisał(a):Z tego co wiem sponsor który przejmie nazwę ma pokryć koszty utrzymania.

nie sponsor wykupi sobie możliwość nazwania stadionu,powiedzmy Lotos Arena choć wolałbym LG Arena
i będzie to określany koszt ale nie na utrzymanie a na spłatę kredytów a właściwie dla miasta /Allianz płaci Bayernowi 6 mln euro za to, że widnieje w nazwie stadionu w Monachium/.Utrzymanie będzie w gestii użytkownika czyli Lechii i miasta Gdańska które będzie też tu organizować inne imprezy niż mecze.

Koszt utrzymania stadionu będzie zapewne coś koło 4 mln euro rocznie ( tyle wychodzi utrzymanie Stad de France )
Więc myślę że powinno być tam poza meczami wiele innych imprez ;)
LGTCZ

Postprzez KWTW » N, 13 wrz 2009, 13:25

Będą ale nie na taką skale jak mecze Piłki nożnej. Z tego co wiem to prócz GP na żużlu ma się odbyć się raz w roku jakiś wielki koncert... A dalej ? a dalej ? ktoś kiedyś wspominał o rozgrywaniu meczy Lechii Rugby ale jest to mało prawdopodobne widząc ile osób chodzi na te mecze kompletnie nie będzie się opłacały wynajęcie stadionu. Dalej nie widzie kompletnie żadnej sportowej 'atrakcji'
KWTW

Postprzez Simek » N, 13 wrz 2009, 15:00

LGTCZ koszt ma wynieść 10 mln zł
Simek

Postprzez Dobry, Zły i Brzydki » Wt, 15 wrz 2009, 12:59

Kiedy tak patrzę na to całe ujadanie i coraz bardziej zabawne propozycje kolorów z miejsca mi się przypomina cytat z klasyka.

Ewa: Wchodzi pan jak do siebie, trzaska dzwiami, jak do stodoły. Ooo, zasłona mi się podarła.
Anioł: Przede wszystkim ja tu jestem u siebie. A co do zasłony, to nic nie szkodzi.
E: Jak to?
A: Czy pani zauważyła, jakie ja zasłony powiesiłem?
E: No te, zielone.
A: Właśnie. A pani powiesiła żółte z brązowym. I jak to teraz wygląda? Ochyda.
E: A co to pana obchodzi, jakie ja mam u siebie zasłony?
A: Ja jestem odpowiedzialny za ten dom i wymagam społecznego podejścia. Ja powiesiłem zielone, pani brązowe. No i jak to teraz wygląda? Jak gówno w lesie.

I właściwie tyle tytułem komentarza.
Dobry, Zły i Brzydki

Postprzez Bicek_Orun » Śr, 16 wrz 2009, 16:57

http://lechia.gda.pl/news/16326/

Ciekawe projekty , jak dla mnie to zdecydowanie 1 lub 3 . 8 niby kozacka , ale tylko na młynie niestety . Gdyby połączyć 8 z 1 to byłby konkret .
Bicek_Orun

Postprzez luz_man » Śr, 16 wrz 2009, 17:12

Bicek_Orun napisał(a):http://lechia.gda.pl/news/16326/

Ciekawe projekty , jak dla mnie to zdecydowanie 1 lub 3 . 8 niby kozacka , ale tylko na młynie niestety . Gdyby połączyć 8 z 1 to byłby konkret .

nr 8 to czysta abstrakcja i nonsens! po co coś takiego, skoro i tak na meczu tego nie widać a przy pustym stadionie to może i bajerek ale troche kiczowaty :roll:
luz_man

Postprzez LGTCZ » Pn, 21 wrz 2009, 19:25

LGTCZ

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Euro2012