www.lechia.net - Strona Główna

PGE Arena Gdańsk

Dyskusja na temat przygotowań do Euro 2012

Re: Baltic Arena

Postprzez Joey » Cz, 10 gru 2009, 15:15

LGFT
Joey

Postprzez LG Fan » Wt, 29 gru 2009, 16:51

proponuje zmiane tematu....nie ma Baltic Areny nazwijmy temat tak by
propagować prawidłową nazwę tego obiektu.
PGE Arena Gdańsk - to jest w chwili obecnej prawidłowa i jedyna nazwa tego stadionu
Biało-Zielony Wrzeszcz
LG Fan

Postprzez Orzech » Wt, 29 gru 2009, 18:06

Osobiście jak już być dokładnym, to nigdy nie użyje nazwy "PGE Gdańsk Arena".. dla mnie to zawsze będzie Baltic Arena, Baltic albo bursztyn, po prostu przyjęło się. Inna sprawa, że lepiej brzmiałoby zwyczajne "PGE Arena". W sumie nazwe tematu można zmieniać, ale i tak każdy wie o co chodzi ;)
Orzech

Postprzez KWTW » Wt, 29 gru 2009, 19:51

Nie ma jeszcze PGE Arena Gdańsk ponieważ PGE robi na razie wszystkich w 'chuja' i w tym roku na pewno nie podpiszą tej umowy ba nie wiadomo czy wogólę to zrobią ?
KWTW

Re: PGE Arena Gdańsk

Postprzez ma7ias » Śr, 30 gru 2009, 00:45

Co do tej nazwy, ludzie mówią że to jest najgorsza nazwa jaką można dać stadionowi. A chyba nie słyszeli drugiej alternatywy - Lotos. :roll:
ma7ias

Postprzez KWTW » Śr, 30 gru 2009, 11:15

Nazwa nie jest najważniejsza jeżeli mają wykładać te 60% utrzymania w ciągu całego roku to czemu nie. Najważniejsze kto na tym stadionie będzie grać :)
KWTW

Postprzez LGTCZ » Śr, 30 gru 2009, 15:35

Podejrzewam że z czasem będzie nazwa własna jak na przykład teraz T29 ;) Sponsora nazwa jest bardziej dla mediów nie koniecznie dla kibiców.
"Wierność Jest Istotą Honoru"
LGTCZ

Postprzez świerzak » Cz, 31 gru 2009, 10:14

Właśnie ktoś wie jaki będzie adres tego stadionu?Bo ja nic na temat adresu jeszcze nie słyszałem...
OLSZYNKA ZAWSZE BIAŁO-ZIELONA
świerzak

Postprzez LGTCZ » Cz, 31 gru 2009, 16:08

świerzak napisał(a):Właśnie ktoś wie jaki będzie adres tego stadionu?Bo ja nic na temat adresu jeszcze nie słyszałem...

Stadion teoretycznie jest przy ulicy Uczniowskiej ale jak byłem na dniach otwartych to inżynier pokazał na makiecie że będzie nowa ulica "Uczniowska" obok.Wygląda to tak że stara zostaje a obok górą (bliżej stadionu) będą prowadzić cztery pasy z zjazdem na parking pod stadion.Na makiecie zaczyna się zjazd z Marynarki Polskiej i prowadzi za tory w stronę Brzeźna nowy wiadukt nad torami obok starego (ten zostaje zabytek).I pytanie czy ona dostanie nową nazwę? Inżynier powiedział nowa "uczniowska" nazwa robocza.
"Wierność Jest Istotą Honoru"
LGTCZ

Postprzez LG Fan » So, 2 sty 2010, 14:11

świerzak napisał(a):Właśnie ktoś wie jaki będzie adres tego stadionu?Bo ja nic na temat adresu jeszcze nie słyszałem...

stadion powiedzmy stoi a ulica jeszcze nie.Będzie on przy całkiem nowej ulicy rózne opinie są co do jej nazwy,były propozycje stadionowa,sportowa były też propozycje by nazwać ją imieniem jakiegoś znanego sportowca Gdańskiego /Lechisty!!/
Jak będzie czas pokaże ale zapewne tutaj będą liczyć sie z opinią Gdańskich kibiców nie tylko piłki nożnej.

KWTW super zdjęcia
Biało-Zielony Wrzeszcz
LG Fan

Postprzez marcin_starówka » So, 2 sty 2010, 22:45

Może jakaś inicjatywa kibiców na forum jak z krzesełkami. Wybrać parę nazw i zrobić ankietę jak mieli we Wrocławiu. Moje przykłady:
1)Solidarności
2)Tadeusza Duffka
3)Lechii
Według mnie nazwa powinna kojarzyć z Lechią, Gdańskiem; ale to (jak będzie to osoba) powinna być postać historyczna, patriotyczna bez jakiś tak zawirowań(Wałęsa), ale nazwy typu piłkarska, stadionowa są do dupy bo mówią "Dzień dobry państwu witamy z ul. Stadionowej przy PGE Arena w Gdańsku" tak na Euro trochę głupio.
Ulice przy znanych stadionach piłkarskich w Europie:
1 Real Madryt stadion Santiago Bernabéu ulica-Avenida Concha http://maps.google.pl/maps?hl=pl&client ... CAkQ8gEwAA
2 Manchester United http://maps.google.pl/maps?hl=pl&client ... CAkQ8gEwAA
I żaden stadion nie leży przy ulicy gdzie nazwa kojarzy się z działkami :D
To na tyle jak ktoś chce gadać o polityce, historii i o znanych ludziach(ale nie Doda itp.) to Hyde Park do tego odpowiedni a nie na dziale o stadionie... :mrgreen:
LECHIA TO DUMA BANDA ANTYKOMUNA!!!
http://www.youtube.com/watch?v=mDU1iNPmqno
marcin_starówka

Postprzez Simek » So, 2 sty 2010, 22:55

Również ostatnio się zastanawiałem nad nazwą ulicy i jedyne co mi przyszło na myśl to właśnie ul. T. Duffka :)
Simek

Postprzez Przemo_LGFT » So, 2 sty 2010, 23:55

Też jestem za tym żeby była ulica śp Tadeusza Duffka
Przemo_LGFT

Postprzez świerzak » N, 3 sty 2010, 11:57

Jak dla mnie to wolałbym żeby to była ulica Solidarności,a jeżeli jakiegoś z piłkarzy Lechii to Puszkarza lub Korynta ( choć zdaje sobie sprawę że pan Korynt się dobrze trzyma,choć nasz Papież też miał "swoje ulice" za życia :)
OLSZYNKA ZAWSZE BIAŁO-ZIELONA
świerzak

Postprzez Bongo » Pt, 8 sty 2010, 12:19

Nazwiska odmienia się bardzo indywidualnie, ale jestem prawie pewny, że prawidłową nazwą była by:

ul. Tadeusza Duffeka

Swoją drogą, jestem jak najbardziej za taką nazwą ulicy.
Bongo

Postprzez marcin_starówka » Pt, 8 sty 2010, 21:15

Bongo masz rację pomyliłem się w nazwisku. Jak coś to przepraszam.
LECHIA TO DUMA BANDA ANTYKOMUNA!!!
http://www.youtube.com/watch?v=mDU1iNPmqno
marcin_starówka

Poprzednia strona

Powrót do Euro2012