www.lechia.net - Strona Główna

PGE Arena Gdańsk

Dyskusja na temat przygotowań do Euro 2012

Re: Baltic Arena

Postprzez LG Fan » Pt, 21 sie 2009, 18:33

kolejna część ciekawych zdjęć

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

CIEKAWOSTKA

odległość trybun od murawy:
- prosta 6m
- za bramkami 11m
Biało-Zielony Wrzeszcz
LG Fan

Postprzez Lechista_LEVY » Pt, 21 sie 2009, 21:30

z góry to wszystko niepozornie wygląda ;]
Biało - Zielony, Starogard Biało -Zielony!!!

Chojnice & Starogard !

Lechii fanatycy z kociewia stolicy!!
Lechista_LEVY

Postprzez espenkruger » So, 22 sie 2009, 12:00

Lechista_LEVY napisał(a):
LG Fan napisał(a):Fajny widok :)

Obrazek

na moje real photo... robione było jako panorama i wydaje się jakby rozciągnięte ;)

stawiam na:

program - PhotoScape - podświetlenie
panorama program Autostich
fotosizer

Obrazek
Obrazek
3:0 I LECHIA ŻEGNA FRAJERA

Nie pytaj co Gdańsk może zrobić dla Ciebie, tylko co TY możesz zrobić dla Gdańska

Galeria zdjęć Metropolii Gdańskiej
Norweski - tłumaczenia

Inwestycje w Gdańsku - wszystko o inwestycjach
espenkruger

Postprzez Pablo » Pn, 24 sie 2009, 19:43

Całą elektronikę: od telebimów i monitorów, poprzez nagłośnienie, aż po sieci telekomunikacyjne będzie musiała dostarczyć na gdański stadion firma, która wygra rozpisany dziś przetarg. IT na stadionie ma zostać zainstalowane do wiosny 2011 r.

O tym, jak ważną rolę odgrywa elektronika w nowoczesnych obiektach sportowych (i ich budżetach), nie trzeba nikogo przekonywać. Zakończona właśnie modernizacja katowickiego Spodka pochłonęła 70 mln zł, z czego gros został przeznaczony właśnie na elektronikę. Wszystkie instalacje, w tym IT (ale i krzesełka), w sopocko-gdańskiej hali sportowej będą kosztować ok. 90 mln zł.

Nic więc dziwnego, że zlecenie na elektronikę na gdański stadion to łakomy kąsek. Zwycięzca przetargu dostarczy i zamontuje w Gdańsku ogromne telebimy i zwykłe monitory, sieć monitoringu wraz z kamerami, nagłośnienie i stanowiska pracy dla realizatorów TV i innych dziennikarzy, a także spajające wszystko sieci telekomunikacyjne.

Zwycięska oferta zostanie wyłoniona nie w klasycznym przetargu, lecz w drodze tzw. dialogu konkurencyjnego. Taką procedurę stosuje się, gdy przedmiot przetargu jest niezwykle złożony. Żeby uniknąć kontrowersji, postępowanie prowadzone jest dwuetapowo. Najpierw chętni składają wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a potem z zakwalifikowanymi firmami prowadzony jest dialog. Co ciekawe, dopiero po zakończeniu rozmów z oferentami zamawiający dokładnie precyzuje przedmiot zamówienia.

- Lista dopuszczonych firm zostanie ogłoszona 16 października. Później będziemy im wysyłać zaproszenia do dialogu - mówi Ryszard Trykosko, prezes firmy Bieg 2012, "Polsce Dziennikowi Bałtyckiemu".

Dopuszczone do konkursu firmy będą miały czas do 1 lutego 2010 r. na złożenie ofert. W tym samym miesiącu ma zostać wyłoniony zwycięzca i podpisana umowa.

Dostawy sprzętu muszą zakończyć się wczesną wiosną 2011 r. Tym samym niezauważalnie przesuwany jest termin pierwszego meczu, jaki ma odbyć się na stadionie w Letnicy. Jeszcze kilka miesięcy temu zapowiadano, że stadion będzie gotowy w grudniu 2010 r. Teraz inaugurację przesunięto na późną wiosnę 2011 r.

trójmiasto.pl
Przymorze w Biało-Zielonym Kolorze
Pablo

Postprzez LG Fan » Pn, 24 sie 2009, 21:26

Pablo napisał(a):Całą elektronikę: od telebimów i monitorów, poprzez nagłośnienie, aż po sieci telekomunikacyjne będzie musiała dostarczyć na gdański stadion firma, która wygra rozpisany dziś przetarg. IT na stadionie ma zostać zainstalowane do wiosny 2011 r.........
Dostawy sprzętu muszą zakończyć się wczesną wiosną 2011 r. Tym samym niezauważalnie przesuwany jest termin pierwszego meczu, jaki ma odbyć się na stadionie w Letnicy. Jeszcze kilka miesięcy temu zapowiadano, że stadion będzie gotowy w grudniu 2010 r. Teraz inaugurację przesunięto na późną wiosnę 2011 r.

trójmiasto.pl

wybacz ale Trójmiasto.pl jest bynajmniej nie rzetelnym portalem.Ich artykuły są bardzo ogólne,niesprawdzone w wielu przypadkach naciągane po to by jak myślę wywołać burze.Wystarczy spojrzeć na artykuły o drużynach Trójmiejskich oraz śledzić poczynania moderatorów podczas kasowania wypowiedzi kibiców.
Proponuje czytać z przymrużeniem oka.
Oto odpowiedz na te bzdury z Biura Bieg2012

Rzecznik Prasowy Bieg2012 napisał(a):W żadnym razie NIE ZMIENIA SIĘ TERMIN UKOŃCZENIA BUDOWY STADIONU ANI DATA JEGO OTWARCIA, a co za tym idzie także data pierwszego meczu. Zakończenie prac budowlanych datowany jest na styczeń 2011, a I kwartał tego roku to odbiory i ewentualne położenie murawy boiska (grudzień byłby raczej nonsensownym terminem...).
Przetarg będzie rozstrzygnięty na początku 2010 roku i „partner technologiczny stadionu w Gdańsku” będzie miał wystarczająco dużo czasu na wykonanie swoich prac.
Autorowi tekstu proponuję najpierw lekturę ustawy o zamówieniach publicznych, zapoznanie się z harmonogramem budowy stadionu i dopiero potem próby twórczości w temacie Gdańskiego Stadionu.

no to jedziemy dalej wedle harmonogramu :mrgreen:

-- mniej niż minutę temu --

Znany jest już wykonawca wręgów do konstrukcji dachu,niestety nie jest nim jak przypuszczano żadna
z naszych stoczni.Na pocieszenie można powiedzieć że jest to firma Polska - Energomontaż Południe z Katowic

Oto najnowsze zdjęcia:

Mury pną się w górę,widać zarys nachylenia trybun oraz ilość i wysokość murów jaką już wybudowano.
Pięknie prezentuje się to wszystko a jeszcze łądniej będzie jak skończą.

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

oraz jeszcze ciepły film z wizyty Pana Adomowicza,któremu towarzyszy prezes Biegu2012

Biało-Zielony Wrzeszcz
LG Fan

Postprzez espenkruger » N, 30 sie 2009, 21:14

Obrazek

Nie pytaj co Gdańsk może zrobić dla Ciebie, tylko co TY możesz zrobić dla Gdańska

Norweski - tłumaczenia

espenkruger

Postprzez Lechista_LEVY » N, 30 sie 2009, 22:40

Obrazek
Biało - Zielony, Starogard Biało -Zielony!!!

Chojnice & Starogard !

Lechii fanatycy z kociewia stolicy!!
Lechista_LEVY

Postprzez świerzak » N, 30 sie 2009, 23:04

Trzeba przyznać że nocą ta budowa wygląda kozacko ;) Oby tak dalej szło z budową.
OLSZYNKA ZAWSZE BIAŁO-ZIELONA
świerzak

Postprzez espenkruger » Wt, 1 wrz 2009, 19:59

moje zdanie w sprawie koloru krzesełek jest oczywiste biało - zielone

pytałem się dzisiaj kolegów w pracy (interesują się piłką ale na mecze nie chodzą) zapytałem czy na BA zielono - biały koloer krzesełk by pasował czy przeszkadzał - odpowiedzi zgodne -> powinny być biało - zielone, to będzie stadion Lechii

arogancja Kruszyńskiego to inna już historia

Norweski - tłumaczenia

espenkruger

Postprzez świerzak » Wt, 1 wrz 2009, 20:56

To że krzesełka mają być biało-zielone to wiadomo.Ale wg mnie powinny być w poziome pasy ( tak jak jest na koszulkach ) a nie jak jest choćby na T29 ( no może to pasy nie są ale ok )
OLSZYNKA ZAWSZE BIAŁO-ZIELONA
świerzak

Postprzez Joey » Wt, 1 wrz 2009, 21:07

Wg mnie na Stadionie Gdańskim mogli by wymieszac krzesełka białe z zielonymi cos w tym stylu http://stadiony.net/stadium.php?s=121 (tylko, że tutaj akurat sa kolorowe :D), myśle, że dało by to lepszy efekt niż równomierne podzielenie krzesełek kolorystycznie :) i do koloru bursztynu by się lepiej wpasowało ;)
LGFT
Joey

Postprzez LG Fan » Wt, 1 wrz 2009, 22:18

Niestety muszę urwać wszelkie spekulacje na temat krzesełek

Niestety zaboli to kibiców Lechii - krzesełka będą w rożnych odcieniach bursztynu/czytaj żółte,pomarańczowe/
przewiduje to koncepcja architektoniczna stadionu do której w żaden sposób nie pasują siedzenia
w kolorze białym i zielonym.Są przewidziane inne akcenty w barwach naszej Lechii i o tym zarząd Bieg2012
będzie rozmawiał 10 września o godzinie 16 z Lwami Północy,jest to kolejne spotkanie umówione z przedstawicielami
kibiców niestety na poprzedni nikt nie zgłosił się ....a szkoda można było wcześniej pogadać o tym i owym.
Biało-Zielony Wrzeszcz
LG Fan

Postprzez espenkruger » Wt, 1 wrz 2009, 23:13

to trzeba zrobić koncepcję przewidującą zieleń i biel

pozwoliłem sobie wkleić obrazek Lechisty zegara

http://zapodaj.net/images/7e599b92a588.jpg

jestem ciekawy tego poprzedniego spotkania, interesuję się Lechią, BA jak również inwestycjami w Gdańsku to że jest spotkanie SSC w inecie wyłapałem ale tego z kibicami już nie ktoś tu ściemnia i wiem kto, spotkanie o którym chyba wiedział tylko Kruszyński i zaprosił siebie samego

Norweski - tłumaczenia

espenkruger

Postprzez Mars » Wt, 1 wrz 2009, 23:36

Nie wiem skąd masz mądralo informacje, że to kolejne spotkanie z przedstawicielami kibiców, a na poprzednie nikt się nie zgłosił. Chyba, że ciebie zaprosił ktoś na takie spotkania.
Mars

Postprzez Simek » Wt, 1 wrz 2009, 23:53

Mars napisał(a):Nie wiem skąd masz mądralo informacje, że to kolejne spotkanie z przedstawicielami kibiców, a na poprzednie nikt się nie zgłosił. Chyba, że ciebie zaprosił ktoś na takie spotkania.

Od rzecznika BIEGu?
Simek

Postprzez LG Fan » Wt, 1 wrz 2009, 23:57

Mars napisał(a):Nie wiem skąd masz mądralo informacje, że to kolejne spotkanie z przedstawicielami kibiców, a na poprzednie nikt się nie zgłosił. Chyba, że ciebie zaprosił ktoś na takie spotkania.

kolego szanowny czy to miała być obraza??
Zapewne mało wiesz na temat stadionu a także spraw z nim związanych.Ja śledze je na bierząco,
zarówno u źródeł jak i na kilku forach i tam Cię odsyłam

Zapraszam do postudiowania choćby tej lektury
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 8&page=367
od wypowiedzi
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=7328
do końca,niestety wiele wypowiedzi także kibiców Lechii zostało już usuniętych z tego wątku
ale myślę że to zobrazuje Twoje marne pojęcie
Biało-Zielony Wrzeszcz
LG Fan

Postprzez Mars » Śr, 2 wrz 2009, 08:35

Czyli przyjmujesz za pewnik to co napisał na jakimś forum rzecznik BIEG (swoją drogą ciekawą formą komunikacji jest wdawanie się w polemiki na forach internetowych przez rzecznika publicznej spółki).
Wiem tyle i tego jestem pewien, że do Lwów Północy nikt oficjalnie (ani nawet półoficjalnie) nie wystąpił z zaproszeniem na jakiekolwiek spotkania, na które "nikt się nie zgłosił". Jeżeli miałeś infomacje o takowych, trzeba było dać znac Lwom albo choćby na tym forum.
Swoją wiedze czerpiesz z forum scysrapercity, a to nie jest najlepsze źródło, a potem kreujesz się na znawce tematu.
Mars

Postprzez LG Fan » Śr, 2 wrz 2009, 13:15

Mars napisał(a):Czyli przyjmujesz za pewnik to co napisał na jakimś forum rzecznik BIEG (swoją drogą ciekawą formą komunikacji jest wdawanie się w polemiki na forach internetowych przez rzecznika publicznej spółki).

Dokładnie tak.Rzecznik jest od tego aby współpracować z mediami bez znaczenia jakie by one niebyły.
Na forum scysrapercity możesz podyskutować z naprawde konkretnymi osobami mającymi duże pojęcie
w sprawach architektury nie tylko z książek ale także z racji choćby swojego zawodu.
Jak dotąd rzecznik nie zawodził,a wszystkie sprawy które poruszał miały odzwierciedlenie w życiu i nie były fikcją.
Bardzo często współpracuje z wieloma grupami organizując włąsnie takie spotkania,jedno z nich było także dla członków
tegoż forum...i wszyscy którzy na nim byli potwierdzali kompetencje,rzetelność oraz ogrom informacji
jaki uzyskali od rzecznika.Nie mam też powodu nie wierzyć w sprawie zaproszeń przedstawicieli kibiców,którzy jak
wiadomo są ważnym elementem przyszłości tego stadionu.Ale Ty oczywiście wierzysz w to co wierzysz,krasnale też??
Biało-Zielony Wrzeszcz
LG Fan

Postprzez DEADMAN » Śr, 2 wrz 2009, 13:27

Proponuje ci zastanowic sie co piszesz! Skoro kolega mowi ze LP nie dostalo zadnego zaproszenie to znaczy ze nie dostalo! Podobnie jak Mars jestem w stanie potwierdzic to iz NIE BYLO zadnego zaproszenia na konsultacje. Dopiero po wypowiedzi pana rzecznika ze bylismy zapraszani po natychmiastowej odpowiedzi dostalismy poraz pierwszy zaproszenie na kosultacje w sprawie stadionu.

Uwazam ze ten temat sie wyczerpal i dotyczy to wszczegolnosci wpisów LG Fan-a i Mars-a!!!!!!
Mr. BAD ASS

SUCK IT!!!
DEADMAN

Postprzez marcin_starówka » Śr, 2 wrz 2009, 18:45

Ten rzecznik coś tam pitolił aby kibice się wypowiedzieli przez Lwów Północy no to ja mam parę propozycji:
Jak nie może być biało-zielonych krzesełek to niech będzie na prostej napis (czarne krzesełka) LECHIA GDAŃSK przecież nie zniszczy kompozycji koloru bursztynu chyba czarne z kolorami bursztynu pasuję :idea:
I druga propozycja trawnik przed stadionem można zrobić aby z lotu ptaka był widoczny napis LECHIA GDAŃSK
I kończąc aby tam gdzie są wolne miejsca jakieś przejścia to walić kolory BIAŁO ZIELONE jakieś szachownice falę itp. aby lud wiedział, że jak będzie na stadionie to on jest Lechii a jakiegoś zespołu Bursztyn 2012 :lol:
To tyle z mojej strony jak coś mi przyjdzie do głowy to napisze
LECHIA TO DUMA BANDA ANTYKOMUNA!!!
http://www.youtube.com/watch?v=mDU1iNPmqno
marcin_starówka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Euro2012